"Norway.today", d'Igor Bauersima, a l'Espai Escènic Joan Brossa

Del 8 al 26 de gener es pot veure a La Seca Espai Brossa l'obra Norway.Today, d'Igor Bauersima. Dirigeix Àlex Mañas i interpreten Mariona Tena i Joan Carles Suau.

Aquesta mateixa obra es va representar la tardor del 2003 a l'antic Espai Escènic Joan Brossa, al carrer Allada i Vermell. En aquell cas l'obra va presentar-la la companyia A Qui Ho Sap i els intèrprets van ser Vanessa Torres i Àlex Mañas.

El 12 d'octubre del 2003 vaig publicar un comentari a la meva antiga web sobre aquella obra. El reprodueixo aquí a sota.

Norway.today, d'Igor Bauersima. 2001. Versió catalana: Eduard Bartoll.

Companyia A Qui Ho Sap. Intèrprets: Vanessa Torres (Julie), Àlex Mañas (August), Julián Pérez (Mag). Direcció: Christina Schmutz. Espai Escènic Joan Brossa, 30/9/2003.

Autenticitat; tantes vegades se'n parla, i aquí la tenim, senzillament. La vida és a cada línia d'aquest text, a cada racó d'aquest muntatge. Amb totes les seves contradiccions; allò que fem, que ens passa, que sentim i que coneixem. Allò que som. Tot és aquí, a Norway.today, perquè puguem entendre-ho millor.

Cal veure aquesta obra amb els ulls ben oberts. És generosa en emocions, ara i adés, tendra i dura. És molt més del que promet al principi, i té segurament la millor escena final que mai he vist en el teatre.

I a més el muntatge d'A Qui Ho Sap té un valor únic, excepcional: la Vanessa Torres. Sense oblidar l'actuació d'Àlex Mañas, sempre encertat; sense oblidar l'escenografia perfecta, meravellosa; aquesta representació té una joia, i és just proclamar-ho alt i clar. La Vanessa Torres està absolutament extraordinària. I nosaltres, als seus peus, només podem dir: gràcies. I saltar amb ella, saltar amb Julie a on sigui.

Tinc fred...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Obres púbiques" (Manuel de Pedrolo, 1991)

Les illes de Venècia

"Catastrofismo, administración del desastre y sumisión sostenible" (René Riesel y Jaime Semprun, 2011)