03 de desembre 2005

Kitsch Electrokàustic a Banyoles

El millor moment musical recent me l'han donat Kitsch amb el seu increïble, sensacional directe Electrokàustic, al Teatre Municipal de Banyoles. Ja l'havia sentit a Girona l'any passat però ara l'han millorat molt.

Els de Banyoles, junt amb alguns encertats amics i col·laboradors, presenten una col·lecció de cançons excel·lents i molt ben cuidades, molt mimades i ben preparades, amb un so excel·lent, ple de matisos. Clàssics absoluts com Confessió o Art de trair comparteixen espai i alçada amb clàssics més "amagats" com Maleït divendres o Rància militància, i la sorpresa és ja majúscula i el plaer complet quan descobrim les interpretacions musicades de poemes d'Alejandra Pizarnik (Noche i Hija del viento: la pell de gallina) i inspiradíssims, grans nous temes com Estatus i sobretot l'estimada, meravellosa, insuperable Cors. La vaig sentir per primer cop a la Festa Major de Porqueres i va ser un amor instantani, i només per tornar-la a escoltar ja valia la pena tornar a Banyoles.

Tenim un grup d'alçada internacional, un grup que a la meva discoteca té el mateix lloc privilegiat que The Jesus And Mary Chain, Smog, Luna i Depeche Mode; i una mica més i no ens n'adonem. Els gironins i els qui no ho sou però teniu la capacitat de desplaçar-vos teniu una nova oportunitat de gaudir d'aquest excel·lent concert el 18 de desembre a l'Auditori de la Mercè de Girona, més informació a http://www.kitschmusic.com/.