"Kitsch 10" (Kitsch, 2008)

"Vint anys gemegant, fent de l'angoixa el nostre cant." Ja ho sé, ja. Aquesta vegada sí que ho diu la televisió, ni que sigui Vilaweb TV: Ja és aquí el Kitsch 10, el disc Kitsch del 2008, el que podria ser un comiat ("Per sort ja no hi serem, abans de veure com s'ho agafen") o no. Que puc triar?

"Que ningú ens busqui l'ombra, no la trobarà." Um. És estrany. Em sembla que la veig algunes vegades en algun racó de la cambra, en algun reflex del mirall.

Jo veig que en alguns moments no m'ha valgut ni posar The Jesus and Mary Chain. Que ja és dir. En alguns moments només m'han valgut dues possibilitats: el silenci o Kitsch. El silenci o Amor difícil, Himne trist, Dia boig, Confessió, Autoviolació, Oceà, Cors... o Presó mental, és clar, aquesta sempre.

I ara veig que per a aquesta nit només em valen Dominis, Inèrcia, Hereus o Testament. Per dir alguna cosa: és massa aviat, tot just he escoltat el disc dues vegades.

I em sap greu perquè ja fa temps que sento que no em surten les paraules com abans i potser no podreu citar-me com quan vaig comentar Electrokàustic, que em va fer molta il·lusió. Però creieu-me, heu posat a aquesta nit, la meva nit del dimarts 13 de maig del 2008, l'únic so possible. I per això, com per totes les cançons d'aquests més de vint anys, us torno a dir: moltes gràcies.

I espero que no ho deixeu.


[Kitsch toquen al festival In-somni de Girona el divendres 16 de maig del 2008 als Jardins Fora Muralla, a les 21.30h, entrada gratuïta.]

Comentaris

Anònim ha dit…
Esperem que no ho deixin... Entre pitus i flautes, ja porten més de 20 anys! Encara recordo el dia que els vaig escoltar per primera vegada a la casa on vivia abans, els van posar per la tarda a Cadena 100. Si no recordo malament era el tema Oració II. 1989? Més o menys.

Salut i Kitsch!

Marc
Anònim ha dit…
Poca cosa a dir
el 25 d'abril els vaig veure en el concert d'abans "d'estrenar-se" amb el 10, i pocs dies després a girona...

Impressionants, com sempre. Mireu la crítica al punt del dia següent (al concert de girona, dic).

I no puc fer cap més comentari....

bé, si,... un consell:

Volar de nit és perillós
de vegades, no es troba el final

Marc.

Entrades populars d'aquest blog

"La sociedad del espectáculo" (Guy Debord, 1967)

FM Uruma