"Philémon: Le train où vont les choses..." (Fred, 2013)L'any 1972 Fred va publicar el primer àlbum de la seva mítica sèrie de còmic Philémon, amb el títol de Le naufragé du "A". El quinzè, Le Diable du peintre, va aparèixer el 1987. Una de les sèries més importants de la història del còmic quedava interrompuda així. (La sèrie va ser publicada en català a la revista Cavall Fort, amb el nom del protagonista traduït com a Filalici. Vegeu Philémon i el nàufrag de la "A", escrit del 29 de desembre del 2008 en aquest blog.)

En escriure sobre la sèrie Philémon el risc és sempre de quedar-se curt. Dir que són uns còmics excel·lents, plens d'imaginació i llibertat creativa; que el surrealisme i la ciència-ficció poques vegades s'han enllaçat tan bé amb la quotidianitat; que no només ens expliquen una història sinó que ens ensenyen a imaginar més i millor... Tot això és cert, però no fa justícia a la importància que va tenir per a mi navegar per aquelles pàgines.

"Hi ha viatges que no s'acaben mai", finalitzava el meu escrit del 2008. El viatge a la "A" encara no havia arribat a la seva estació final. Fred ha publicat, el 22 de febrer del 2013 [1], el setzè i ara sí definitiu àlbum de Philémon, de títol Le train où vont les choses... Un gran títol per a un àlbum que, des d'ara mateix, esdevé imprescindible.

____

[1] Vegeu el catàleg de l'editorial Dargaud: http://www.dargaud.com/philemon/album-5703/train-ou-vont-les-choses/

Comentaris

Anònim ha dit…
Quin tros de ressenya!
Mil gràcies!

Entrades populars d'aquest blog

"Obres púbiques" (Manuel de Pedrolo, 1991)

Les illes de Venècia

"La sociedad del espectáculo" (Guy Debord, 1967)