FM Uruma

Hi ha una aplicació d'Android que es diu TuneIn Radio (també té versió web, http://tunein.com/) que et permet sintonitzar emissores de ràdio tot el món. La tinc instal·lada a la tablet. Pots buscar ràdios per país i regió, per idioma i per gènere. Navegant pels seus menús he trobat emissores de països tan diversos com Colòmbia, Cuba, Uruguay, Islàndia o Japó.

És fascinant poder sintonitzar ràdios de tot el món. He explorat més els països hispanoparlants, perquè entenc bé l'idioma, però els racons més recòndits em resulten encara més atractius.

Sovint sintonitzo FM Uruma ( http://fm-uruma.com/; a TuneIn, http://tunein.com/radio/FM-Uruma-868-s154143/ ). És una ràdio de la ciutat d'Uruma, a l'illa d'Okinawa, al Japó. Hi posen música tradicional o J-Pop, segons el moment. També parlen, en japonès, és clar.

La prefectura d'Okinawa és la més meridional del Japó. Ocupa la part sud de l'arxipèlag de les Ryuku. Té 1,41 milions d'habitants, dels quals 1,38 viuen a l'illa d'Okinawa, on és la capital de la prefectura, Naha. L'illa té una superfície de 1.201 quilòmetres quadrats. Uruma n'és una de les ciutats. S'ubica a la costa est, i a l'alçada del centre de l'illa en direcció nord-sud. Té uns 118.000 habitants.

Escoltar FM Uruma és de les coses menys importants que faig en el dia a dia. Estaria ben amunt en la llista de coses innecessàries. Però la tecnologia em permet fer un clic i connectar-me a una emissora d'Okinawa sense fer cap mena d'esforç.

M'imagino els locutors parlant des dels seus estudis. Els he buscat al mapa. A prop hi ha l'Oceà Pacífic, uns molls, una zona industrial, una arbreda. Tot passa molt lluny de casa, però internet ho porta just al costat. Els carrers d'una zona portuària i d'una ciutat que s'estén cap a l'interior i per on les persones viuen les seves vides, treballen, s'estimen, escolten la ràdio. Veus d'una illa llunyana. FM Uruma, 86.8 FM, emetent des d'Okinawa.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"La sociedad del espectáculo" (Guy Debord, 1967)