Kitsch Electrokàustic a Banyoles

El millor moment musical recent me l'han donat Kitsch amb el seu increïble, sensacional directe Electrokàustic, al Teatre Municipal de Banyoles. Ja l'havia sentit a Girona l'any passat però ara l'han millorat molt.

Els de Banyoles, junt amb alguns encertats amics i col·laboradors, presenten una col·lecció de cançons excel·lents i molt ben cuidades, molt mimades i ben preparades, amb un so excel·lent, ple de matisos. Clàssics absoluts com Confessió o Art de trair comparteixen espai i alçada amb clàssics més "amagats" com Maleït divendres o Rància militància, i la sorpresa és ja majúscula i el plaer complet quan descobrim les interpretacions musicades de poemes d'Alejandra Pizarnik (Noche i Hija del viento: la pell de gallina) i inspiradíssims, grans nous temes com Estatus i sobretot l'estimada, meravellosa, insuperable Cors. La vaig sentir per primer cop a la Festa Major de Porqueres i va ser un amor instantani, i només per tornar-la a escoltar ja valia la pena tornar a Banyoles.

Tenim un grup d'alçada internacional, un grup que a la meva discoteca té el mateix lloc privilegiat que The Jesus And Mary Chain, Smog, Luna i Depeche Mode; i una mica més i no ens n'adonem. Els gironins i els qui no ho sou però teniu la capacitat de desplaçar-vos teniu una nova oportunitat de gaudir d'aquest excel·lent concert el 18 de desembre a l'Auditori de la Mercè de Girona, més informació a http://www.kitschmusic.com/.

Comentaris

Anònim ha dit…
Benvolgut Daniel:

Em dic Jordi, sóc un jove de Banyoles (o no tant jove...tant li fa) que navegant pel buscador de google i entrant-hi "banyoles" he trobat el teu blog.
Només volia afegir-me al teu reconeixement a l'obra de Kitsch compartida per la meva persona (m'has fet recordar la primera vegada que vaig sentir "Maleït divendres", genial, un retrat marevallós)
Fa molts anys que des de Banyoles s'aprecia la seva obra, i es va seguint, sovint oblidada per l'ignorància dels nostres dies...
També vull felicitar-te pel fet que demostres una sanejada cultura musical que escasseja avui en dia.
Salut i endavant!
Daniel Daranas ha dit…
Gràcies Jordi pel teu comentari!! Coses així fan que tingui ganes de seguir escrivint. Salut i endavant!

Entrades populars d'aquest blog

"La sociedad del espectáculo" (Guy Debord, 1967)

FM Uruma