Pel·lícules estrenades el 2007


Les millors
  1. Natura morta (三峡好人; Zhang Ke Jia, 2006). La pel·lícula mereixeria un article individual, que no vaig tenir temps d'escriure. Us remeto al comentari d'El cine que me gusta i al recull d'altres veus que fa Club 7 Cinema.

  2. A la ciutat de Sylvia (José Luis Guerín, 2007). M'agradaria escriure'n aviat. De moment us dic el mateix: El cine que me gusta, Altres veus de Club 7 Cinema.

  3. La Soledad (Jaime Rosales, 2007). El cine que me gusta.

  4. Els amors d'Astrée i Céladon (Eric Rohmer, 2007).

  5. Desig, perill (色,戒; Ang Lee, 2007). Llegeix el meu comentari. També El cine que me gusta i Club 7 Cinema.

Destaco també amb una valoració de notable: Mr. Brooks, Zodiac, Eastern Promises, Gwoemul, Letters from Iwo Jima, Siete mesas de billar francés (avui estic generós) i Tocar el cielo.

A mitja taula

Van tenir alguna cosa bona Zwartboek (la història i la protagonista), 53 días de invierno (l'Aina Clotet), Bajo las estrellas, The Good Shepherd, La hora fría, Ladrones, La vida dels altres (la seqüència final), Les pel·lícules del meu pare (l'esplèndid erotisme) i Déjà Vu (un entreteniment digne).

No em van agradar globalment Cry_Wolf, Cassandra's Dream, Eufòria (Эйфория), Inland Empire (David Lynch, 2007; em va acabar exasperant), The Painted Veil, The Pursuit of Happiness, 'Quo Vadis, Baby?' (una mica absurda), ni El silenci abans de Bach (Pere Portabella, 2007; no li vaig veure el què).

Les pitjors

Van fregar el desastre Simpatia per Lady Vengeance (친절한 금자씨, de Park Chan Wook), Pirates del Carib: A la fi del món, The Fountain o la tramposa Persepolis.

Però les pitjors de l'any han estat: Caótica Ana, Mujeres en el parque, Perfect Stranger, The Abandoned, La ciència dels somnis (del sobrevaloradíssim Michel Gondry), [REC] (del tres quartes parts del mateix Jaume Balagueró) i The Heartbreak Kid (dels directament ineptes germans Farrelly). Les tres últimes podrien editar-se en un pack especial de DVD per regalar al teu pitjor enemic.

No vistes

No he vist totes les pel·lícules estrenades, evidentment. Entre les que no he vist hi ha: Voces inocentes, Stardust, Little Children, La zona, El orfanato, Twelve and holding, Mariposa negra, Waitress, per citar les que en el moment d'escriure l'article tenen millors valoracions a IMDB; Offside (Fuera de juego), Keane, Hollywoodland i Fast Food Nation, de la llista d'El cine que me gusta (y el que no) -vegeu el següent apartat-; Redacted, Banderes dels pares, Marie-Antoniette, Gabrielle i Last days, de la llista de Vador Montalt; i alguna altra excepció il·lustre com L'ivresse du pouvoir (Claude Chabrol) o La línea recta (José María de Orbe).

Altres espais, altres veus

Al blog El cine que me gusta (y el que no), Manué destaca com a les millors de l'any En la ciudad de Sylvia, Naturaleza muerta y La soledad. Són les meves número 2, 1 i 3, respectivament. Veureu també en aquest apunt les llistes de millors pel·lícules segons per alguns mitjans de comunicació; en general, bastant desorientats.

Vador Montalt ens informa del seu vot particular a la tradicional votació anual que fan els crítics gironins. Per a ell les tres millors van ser per a Natura morta, Cartes d'Iwo Jima i Promeses de l'est. En aquest cas coincidim en la número 1.

També pots trobar en aquest blog una selecció de 20 pel·lícules estrenades entre el 2003 i el 2006.
Actualitzacions
[16.03.2008] Divendres passat vaig veure Once, de John Carney (2006), amb Glen Hansard i Markéta Irglová. Em va encantar. És una pel·lícula estrenada del 2007 que no va entrar en aquest article. Un regal per a tots els amants de la música i per als qui volem viure amb intensitat, perseguint els nostres somnis.

Comentaris

Manué ha dit…
Veo que coincidimos en nuestras favoritas, me apunto tu recomendación para la de Rohmer. Aunque, viendo lo mucho que odias mis otras dos películas españolas favoritas (REC y Mujeres en el parque), quizás debería ir corriendo a ver las peores.

Saludos.
Daniel Daranas ha dit…
Hombre, ver por ver, todo te puede gustar verlo... :-)

Un saludo!
Marchelo ha dit…
Bon dia Daniel, he estat buscant blocs de cine i he arribat al teu, que em sembla molt interessant. Si no t'importa m'agradaria poder-te linkar en el meu bloc de cine, així amplio la oferta als lectors :) seguiré amb interés els teus comentaris, enhorabona!

PD. no estic d'acord en que Michael Gondry estigui sobrevalorat, per mi Et.Sunshine Of Spotless Mind és genial, encara que la ciencia del sueño potser no tant.
Daniel Daranas ha dit…
Hola, marchelo! Gràcies per la visita comentada! I tant, enllaça, enllaça! Jo també t'afegiré al meu lector d'RSS :-)

Per experiència, no es coincideix en tot amb tothom. Mira en manué més amunt, un crac del comentari cinèfil i tot i així tenim les nostres discrepàncies. És impossible que no sigui així.

Salutacions i fins una altra!
Marchelo ha dit…
Daniel, revisant la teva llista he vist que has posat a Persepolis com una de les pitjors del 2007 per tramposa. És curiós perquè a mi em va semblar precisament que no és gens tramposa, la vaig trobar sincera... pots llegir-ne el comentari al meu bloc, en vaig parlar fa molt poc! realment veig que poc coincidim en gustos jejej
Marchelo ha dit…
Torno a escriure per comentar-te que he vist Once i també m'ha encantat, he deixat el comentari al bloc, a veure q et sembla :)
Daniel Daranas ha dit…
Hola de nou, Marchelo! Certament "Persèpolis" em sembla una mediocritat descomunal. M'alegro molt que tu també hagis gaudit de "Once". Ara passo pel teu bloc!

Entrades populars d'aquest blog

"La sociedad del espectáculo" (Guy Debord, 1967)

FM Uruma